Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων υλικών αποκτά η Θεσσαλονίκη

0

Μετά την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), την Τεχνόπολη και το εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN), η Θεσσαλονίκη αποκτά άλλη μία καινοτόμα υποδομή. Πρόκειται για το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων υλικών (CE.R.D.A.M.), το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας σε ερευνητικά  θέματα μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του πανεπιστημίου του Τέξας.

Στόχος του CE.R.D.A.M είναι η υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, η από κοινού διοργάνωση θερινών σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων και η αξιοποίηση κοινών ερευνητικών αποτελεσμάτων. Η τελετή των εγκαινίων του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων υλικών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΔΕΚ/ΑΠΘ (Balkan Center, κτίριο Α, 10ο χλμ Θεσ/νίκης-Θέρμης).

Μοιρασου το.

Λιγα λογια για τον αρθρογραφο

Γιώργος Κατσιάνης

Ο Γιώργος Κατσιάνης είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Αθηναική, Ελληνικός Βορράς, Αυριανή Μ-Θ, Εφημερίδα των Πολιτών, Εγνατία, Χρόνος (Ωραιοκάστρου), Καρφίτσα. Εργάζεται για την tv100 ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Ορφανού.